Print opties

Thaise mosselen

Moules Thailandaises

Cuisine ,
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 9 min Cook Time: 10 min Total Time: 19 minuten
Servings 4
Beschrijving

Een heerlijk mosselrecept uit de tropen

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 3-4 kilogram mosselen
  • 4 eetlepels rijstolie
  • 2 stengels citroengras (sereh)
  • 4 limoenbladeren (djoeroek poeroet)
  • 2 eetlepels Thaise groene curry
  • 1 sjalot
  • 2-3 tenen knoflook
  • 600 milliliters kokosmelk
  • 8 korianderblad (naar behoeven)
  • 80 grammen gember (vers)
  • 150 milliliters droge witte wijn
  • 3 blaadjes laurier
  • zout (naar smaak)
  • Keukengerei:
  • Zeef
  • Wok
Instructies
  1. VOORBEREIDING

    Was (borstel) de mosselen goed en laat ze uitlekken.

  2. Verwijder gebroken schelpen en schelpen die open blijven staan.

  3. Limoenblaadjes, knoflook, gember en sjalot (gehakt) in de olie fruiten in de wok. Niet te heet, niet te lang.

    • Curry toevoegen en een paar minuten laten stoven
    • Afblussen met de witte wijn
  4. Kokosmelk toevoegen…

  5. …en reduceren (inkoken) tot een derde.

  6. Vuur hoog zetten en mosselen toevoegen.

    • 5 minuten garen tot alles schelpen open zijn.
    • Hardnekkige schelpen verwijderen.
  7. SERVEERTIP

    Bestrooi met verse gehakte koriander. U kunt dit gerecht als een soepje serveren. U kunt echter ook de mosselen even zeven en de saus verder reduceren. Breng de saus dan op smaak met wat limoensap en serveer met witte rijst.

  8. wijntip witte wijn

    WIJNTIP

    Een mooie droge witte wijn.

Keywords: moules, mosselen, cozze

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!