Tartaartje met mozzarella, spinazie en boterraap
Hachée de bœuf aux épinards et mozzarella
Hachée de bœuf aux épinards et mozzarella
Tartaartje met mozzarella, spinazie en boterraap
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Als u uw tartaar zelf maakt gebruik dan een grove schijf van 6-8mm.
-
VOORBEREIDING
- Maak in een garneerring of hamburgerpers 4 mooie tartaartjes en kruid ze met zout en peper of met uw favoriete vleeskruidenmix
-
- Gooi de spinazie in kokend water, en haal deze er na een minuut weer uit (blancheren)
- Laat zo goed mogelijk uitlekken
-
Snijd de rapen in dunne plakken en kook deze in zout water tot ze beetgaar zijn.
-
BEREIDING
Bak de tartaartjes in een beetje olijfolie in een koekenpan. Nadat u ze de eerste keer omdraait kruidt u ze met met knoflook uit de pers.
-
- Stoof de rapen even op met wat boter.
- Sauteer de uitgelekte spinazie met wat pijnpitten in olijfolie. Breng op smaak met zout.
- Breng in een garneerring een laagje raapschijven aan.
-
Bouw daarop een laag spinazie.
-
- Leg er vervolgens het tartaartje, niet te doorbakken, bovenop
- Verwijder de garneerring
-
- Als laatste legt u een plak mozzarella op het torentje
- Plaats het geheel nu heel even onder de salamander of in een oven met grill
- Bestrooi de smeltende mozzarella met wat paprikapoeder. Klaar!
-
SERVEERTIP
Serveer dit heerlijke torentje van tartaar met wat wafelchips, liefst eigengemaakt.
-
WIJNTIP
Een biertje kan natuurlijk ook, maar anders een jonge fruitige rode wijn.