Print opties

Tagliatelle ai finferli

Pasta met cantharellen

Cooking Method , , ,
Courses
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 14 min Cook Time: 6 min Total Time: 20 minuten
Servings 4
Beschrijving

Pasta ai finferli

Finferli heten ze in Italië, een verbastering van het Duitse Pfifferlinge. Niet vreemd, want ze zijn ook het bekendst in het Duitstalige deel van het land – Südtirol. 

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten
  • 400 grammen verse tagliatelle (of andere pasta - zie recept)
  • 250 grammen cantharellen
  • 1 sjalot
  • 100 grammen gerookte spekblokjes (of guanciale)
  • 250-300 milliliters room
  • 125 grammen boter
  • zout (naar smaak)
  • Keukenbenodigheden
  • Paddenstoelenborstel
  • Vergiet
  • Pastamachine
Instructies
  1. VOORBEREIDING

    Cantharellen moeten goed schoongemaakt worden, maar aan water hebben ze een hekel. Borstel ze dus zorgvuldig af met een paddestoelenborsteltje. Niet kunnen vinden? Een schone, zachte tandenborstel kan ook.

    Pasta zelf maken? natuurlijk!

    Volg ons recept.

  2. Snij de sjalot.

    • Zet de sjalot aan met flink wat boter boter tot deze glazig is (glaceren)
    • Voeg nu de helft van het in reepjes gesneden gerookt spek toe
    • Sauteer de paddestoelen apart in wat hete boter met de andere helft van de spekjes tot ze mooi heet zijn
    • Breng op smaak met zout
    • Giet de room bij de ui met spekjes
    • Reduceer tot de room mooi lobbig is
  3. Voeg nu de gesauteerde cantharellen erbij.

  4. Maak ondertussen de pasta zoals aangegeven in ons recept. Kopen kan natuurlijk ook.

  5. Kook de tagliatelle. Eigengemaakte moeten zo’n 4 minuten hebben.

    • Giet ze af en voeg ze bij de saus
    • Spatel goed om. Klaar!
  6. SERVEERTIP

    Cantharellen in roomsaus combineren – believe it or not – perfect met dille. Echt het proberen waard!

Keywords: trenette, fettuccine, pappardelle, linguine, tagliolini, finferli, hanekammen, fusilli

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!