Surinaams runderstoofvlees in kokosmelk
Surinaams runderstoofvlees in kokosmelk
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
- Begin met een mooi stuk rundvlees
- Been uit indien nodig
-
- Snij het vlees in reepjes
- Kruid deze met zout en peper, pers er een teentje knoflook over uit en leg opzij.
-
Snipper de uien vrij grof en snij de tomaten in grove stukken.
-
Snij 5 cm van de stam van een stengel citroengras af.
-
- Sauteer de rundvleessnippers met wat olie in een wok
- Voeg, wanneer deze beginnen te kleuren, de uien en de tomaten toe
- Stoof en blijf goed omscheppen, een minuut of 4.
-
Stort alles over in een cocotte of stoofpan
-
- Voeg de adjuma of Madame Jeanette en het citroengras toe, schep even om en doe er vervolgens de kokosmelk bij, net zoveel als nodig is om het mengsel net niet volledig te bedekken.
-
Sluit af met een deksel en laat twee uur heel langzaam stoven.
-
SERVEERTIP
Dit gerecht wordt hoofdzakelijk gegeten met gekookte rijst. Haal de adjuma of Madame Jeanette uit de pan voor u serveert, tenzij u het specifiek op een van uw gasten gemunt heeft. Klaar!
-
WAT DRINKEN WE ERBIJ?
Orgeade, gemberbier, dawet of natuurlijk een heerlijk Parbobiertje!