Sunday Afternoon Bash

Polenta, saucisse, sauce tomates, pomme de terre au feu de bois
pinit

Polenta, saucisse, sauce tomates, pomme de terre au feu de bois

Sunday Afternoon Bash

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 5 min Cook Time 15 min Total Time 20 minuten
Servings: 10

Description

Worstje, polenta, sugo, en grillaardappel

Lekker tekeer gaan in de tuin. Haal alles uit uw buitenkeuken!

Polenta

Een klassiek traditioneel Noord-Italiaans gerecht gemaakt van griesmeel van maïs. Het gerecht ontstond als armemansgerecht ter vervanging van de duurdere gerechten als pasta of aardappels. Polenta komt voor in hoofdzakelijk twee vormen: Voorgekookt en niet voorgekookt. De niet voorgekookte behoort meer dan een uur lang te worden geroerd in een speciale koperen pot met een ronde of rond aflopende bodem - de paiolo.

Elektrische paiolo voor polenta
Elektrische paiolo voor polenta

Niet iedereen heeft daar de tijd en de armkracht voor (is zwaar werk), en zelfs heeft niet iedereen tegenwoordig een oma die gek genoeg is om uren in de maispap te roeren. Er zijn daarom elektrische paiolo's in de handel. Veelal wordt echter voorgekookte polenta gebruikt.

Snel-klaar-polenta
Snel-klaar-polenta

Deze wordt gemaakt door voorgekookte griesmeel met vocht te mengen en daarna kort te koken. De maispap die zo ontstaat dikt bij afkoelen in en wordt zo stevig dat men er allerlei vormen van kan snijden. Een vergelijkbaar gerecht uit Roemenië is mămăligă. Ook in Zuid-Afrika wordt een maispap gegeten, in de vorm van putupap, braaipap of mieliepap (van Bantu-oorsprong).

Wat doen we? Maken we de worstjes zelf?

Liefst wel natuurlijk. Zie hier het recept. Maar u mag ze van ons ook kopen hoor!

Recept: salsiccia fatta in casa
Recept: salsiccia fatta in casa

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten

En verder:

Keukengerei:

Instructies

  1. De worstjes:

    Het leukste is natuurlijk om de salsiccia fresca zelf te maken (klik voor recept). Kopen is uiteraard ook een optie. 

  2. Polenta:

    Gebruik vlug-klaar-polenta. Volg de instructies op de verpakking

    Snel-klaar-polenta
  3. Maak een mooi sugo. Volg het recept.

  4. Maak een lekkere peperonata. Volg het recept.

    • Kook de aardappelen ongeveer 8 minuten tot ze beetgaar zijn
    • Snij de aardappelen overlangs doormidden.
    • Smeer de snijkant in met olijfolie
    • Leg ze face down op een matig hete grill
    • Bedek ze met rozemarijntakken
    • Rangeer de worstjes op de grill
  5. Barbecue er op los tot de worstjes gaar zijn en de aardappel een mooi kleurtje heeft.

    • Serveer de worsten met een beetje polenta
    • Doe daar een lik sugo overheen en garneer de sugo af met vers geraspte Parmezaanse kaas
    • Geef er als bijgerecht peperonata bij.
Keywords: polenta, salsiccia, sugo, patate alla griglia

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?