Macreuse Black Angus à la poêle
Voorbereiding:
Maak puree van knolselderij (zie recept)
Kook de rode biet in de schil gaar in zout water met een scheutje azijn (voor de kleur). Dit duurt ongeveer een half uur.
Laat afkoelen en schil de biet daarna.
Snij deze vervolgens eerst in dikke plakken en daarna in reepjes (batonnets).
Bereiding:
Serveertip:
Stort de puree m.b.v. een garneerring op de borden en leg er wat gefrituurde peterselie bovenop. Serveer de plakken sukade met wat bietenrijst. Luister het geheel op met wat zwart zout.
Wijntip:
Een beaujolais zou prima kunnen. Een Fleurie bijvoorbeeld. Maar het zou natuurlijk leuker zijn de Amerikanen eer te doen door iets uit te zoeken uit hetzelfde “Terroir”, in ruime zin, van de Black Angus. Een mooie Californische dan maar, iets uit Napa Valley, maar niet te pretentieus.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!