Sukade van Black Angus uit de pan

pinit

Macreuse Black Angus à la poêle

Sukade van Black Angus uit de pan

Difficulty: Beginner Prep Time 5 min Cook Time 10 min Total Time 15 minuten
Servings: 4

Description

Een sukade die je als biefstuk kunt eten! Deze sukade kunt u zomaar om en om in de pan doen.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten

Keukenbenodigheden

Instructies

  1. Voorbereiding:

    Maak puree van knolselderij (zie recept)

  2. Kook de rode biet in de schil gaar in zout water met een scheutje azijn (voor de kleur). Dit duurt ongeveer een half uur.

  3. Laat afkoelen en schil de biet daarna.

  4. Snij deze vervolgens eerst in dikke plakken en daarna in reepjes (batonnets).

    • Kook de rijst in zout water gaar
    • Giet af en voeg de reepjes biet en een klontje boter toe
    • Breng op smaak met zout en peper
  5. Bereiding:

    • Snij steaks van de sukade als de slager dat niet voor u heeft gedaan (trancheren)
    • Kruid de sukadesteaks als biefstuk met peper & zout
    • Bak het vlees voorts in hete geklaarde boter aan weerszijden 2 tot 4 minuten, afhankelijk van de dikte en van hoe gaar u het vlees wenst. Als het stevig aanvoelt is het vlees klaar. (zie ook onze finger test – klik op de link).
    • Frituur ondertussen heel snel de takjes peterselie. Ze moeten krokant worden maar hoeven niet te verkleuren. Klaar!
  6. Serveertip:
    Stort de puree m.b.v. een garneerring op de borden en leg er wat gefrituurde peterselie bovenop. Serveer de plakken sukade met wat bietenrijst. Luister het geheel op met wat zwart zout.

    Garneerringen
  7. Wijntip:
    Een beaujolais zou prima kunnen. Een Fleurie bijvoorbeeld. Maar het zou natuurlijk leuker zijn de Amerikanen eer te doen door iets uit te zoeken uit hetzelfde “Terroir”, in ruime zin, van de Black Angus. Een mooie Californische dan maar, iets uit Napa Valley, maar niet te pretentieus.

    wijntip rode wijn
Keywords: macreause,sukade, flat, iron,

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?