Sukade van Black Angus uit de pan
Macreuse Black Angus à la poêle
Sukade van Black Angus uit de pan
Ingrediënten
Keukenbenodigheden
Instructies
-
Voorbereiding:
Maak puree van knolselderij (zie recept)
-
Kook de rode biet in de schil gaar in zout water met een scheutje azijn (voor de kleur). Dit duurt ongeveer een half uur.
-
Laat afkoelen en schil de biet daarna.
-
Snij deze vervolgens eerst in dikke plakken en daarna in reepjes (batonnets).
-
- Kook de rijst in zout water gaar
- Giet af en voeg de reepjes biet en een klontje boter toe
- Breng op smaak met zout en peper
-
Bereiding:
- Snij steaks van de sukade als de slager dat niet voor u heeft gedaan (trancheren)
- Kruid de sukadesteaks als biefstuk met peper & zout
- Bak het vlees voorts in hete geklaarde boter aan weerszijden 2 tot 4 minuten, afhankelijk van de dikte en van hoe gaar u het vlees wenst. Als het stevig aanvoelt is het vlees klaar. (zie ook onze finger test – klik op de link).
- Frituur ondertussen heel snel de takjes peterselie. Ze moeten krokant worden maar hoeven niet te verkleuren. Klaar!
-
Serveertip:
Stort de puree m.b.v. een garneerring op de borden en leg er wat gefrituurde peterselie bovenop. Serveer de plakken sukade met wat bietenrijst. Luister het geheel op met wat zwart zout. -
Wijntip:
Een beaujolais zou prima kunnen. Een Fleurie bijvoorbeeld. Maar het zou natuurlijk leuker zijn de Amerikanen eer te doen door iets uit te zoeken uit hetzelfde “Terroir”, in ruime zin, van de Black Angus. Een mooie Californische dan maar, iets uit Napa Valley, maar niet te pretentieus.