Print opties

Strozzapreti con ricotta, pachino e rucola

Pâtes, ricotta, tomates fraîches, roquette

Cooking Method
Courses
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 4 min Cook Time: 15 min Total Time: 19 minuten
Servings 4
Beschrijving

Een heerlijk zomers gerecht!

We gebruiken dit keer strozzapreti, een geinige, traditionele pastavorm. De letterlijke vertaling van de naam is priesterwurgers. Een beetje in de stijl van de “salade tiède“: de combinatie van koude sla en warme bestanddelen zoals een zalmmoot, croutons of spekjes die populair werd in de Franse keuken in de ’70-er jaren. In Italië op een gegeven moment de combinatie van warme pasta en koude toevoegsels zijn intrede genomen. Erg lekker!

[caption id="attachment_1817" align="aligncenter" width="747"]Strozzapreti Strozzapreti[/caption]

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten
  • 400 grammen strozzapreti (of andere pasta)
  • 100-200 grammen Parmezaanse kaas (of Grana Padano)
  • 200 cherrytomaatjes
  • 1 handjevol rucola
  • zout en peper (naar smaak)
  • Keukenbenodigheden
  • Vergiet
Instructies
  1. STAP 1

    • Vermeng de ricotta en de geraspte kaas
    • Kook de pasta in ruim zout water tot beetgaar (al dente).

     

  2. STAP 2

    • Giet de pasta af en laat niet te lang uitlekken
    • Vang een beetje kookvocht op (acqua della pasta) om eventueel later aan te lengen als het gerecht te droog wordt en gaat plakken
    • Vermeng de pasta luchtig met de ricotta/kaasmassa
    • Breng op smaak met wat peper uit de molen
    • Voeg nu de rucola en de tomaatjes toe en hutsel snel door elkaar
    • Serveer direct
  3. wijntip rode wijn

    WIJNTIP

    Een mooie witte Frascati of een zo'n frisse donkerroze Bardolino.

Keywords: trenette, fettuccine, pappardelle, linguine, tagliolini, fusilli, strozzapreti

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!