Print opties

Cassolette van mosselvlees met Champagne

Cassolette moules au Champagne

Cooking Method , ,
Cuisine ,
Courses
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 10 min Total Time: 15 minuten
Servings 4
Beschrijving

Lekker, simpel, mooi, gezellig

Prima receptje voor een luie zondag, maar ook prima geschikt om de nodige indruk te maken bij een dinertje.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 600 grammen mosselvlees
  • 1 liter visfumet (zie recept)
  • 300 grammen champignons
  • 100 milliliters Champagne (of andere droge mousserende wijn)
  • 200 grammen crème fraîche
  • paar takjes kervel
  • zout en peper (naar smaak)
  • Keukengerei
  • 4 Stoofpotjes (of ramequins)
Instructies
  1. Bereiding:

    • Breng het mosselvlees even aan de kook in 1,5 liter visfumet (klik voor recept)
    • Giet ze af en bewaar 2 dl vocht
    • Maak de champignons schoon en snij ze in kwarten
    • Laat het vocht tot de helft indampen (reduceren)
    • Voeg de champignons en de Champagne (Cava of Prosecco kan ook best) toe en reduceer weer tot de helft
    • Voeg nu de crème fraîche toe en laat de saus inkoken tot deze fluweelzacht en lobbig is (reduceren)
    • Voeg het mosselvlees weer toe en breng eventueel op smaak met zout en peper
    • Doe over in eenpersoons stoofpotjes
    • Als u wilt kunt u het stoofpotje nog even gratineren. Klaar!
  2. Tip:

    Serveer in de kleine potjes. Garneer af met een takje kervel. Bij dit gerecht kunt u prima de rest van de mousserende wijn schenken.

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!