Print opties

Stoofpeertjes

Poires pochées au sirop léger

Cooking Method , ,
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 10 min Cook Time: 15 min Rest Time: 2 uur Total Time: 2 uren 25 minuten
Servings 4
Beschrijving

Lekker bij wild

Stoofperen zijn een lekker bijgerecht bij onder andere wild. Het is vrij zoet van smaak en de textuur is zacht. Gebruik voor het maken van gestoofde peren ook echt peren die bestemd zij voor het stoven, zoals de Catillac of de Gieser Wildeman.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten
  • 4 stoofperen (Gieser wildeman, Catillac o.i.d.)
  • 120 milliliters rode wijn
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 steranijs
  • 1 blokje vlierbessenconcentraat (eventueel - zie recept)
  • Keukengerei:
  • Weckpotten (eventueel)
Instructies
  1. Bereiding:

    • Schil de stofpeertjes
    • Hol ze aan de onderkant kegelvormig uit om het klokhuis te verwijderen
    • Kook de peertjes zacht in de rode wijn, de suiker, de anijs en (eventueel) het vlierbessenconcentraat (klik voor recept). Dit duurt ongeveer 1,5 uur.  Klaar!
  2. Deze stoofpeertjes kunt u ook prima inwekken en maandenlang bewaren

    WECKPOTTEN

    Was de weckpotten goed af, verwijder alle zeepresten door goed na te spoelen en steriliseer ze minstens 5 minuten in kokend water.

  3. Sluit de wekglazen onmiddellijk af en draai ze om. Hierdoor trekken ze vacuüm tijdens het afkoelen. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. 

     

Keywords: jam, confituur, dessert, citrusvruchten, marmelade

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!