Esturgeon au feu de bois - стерлядь на гриле
In sommige landen is de steur wat bekender dan in de Lage Landen. In de landen van de vroegere Sovjet-Unie staat de steur, in de vorm van Osetr, Sterlyad of Sevrjoega, nog wel eens hier en daar op de kaart van een restaurant. Meestal als gegrilde moot, als spies of als hoofdbestanddeel van een weergaloze vissoep uit die contreien – de oega of ukha (уха). Zie daarover meer in ons recept.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Maak de steur schoon. Volg deze instructies.
Snij de vis nu in dikke moten (trancheren).
Kruid de moten met zout en peper of met uw favoriete kruidenmix.
Wrijf de moten daarna goed in met olijfolie.
Leg de moten op een hete grill. Steur gaart vrij snel, net als de meeste vis. U heeft dus maar even om een mooi korstje te krijgen voordat de vis gaar is en weer van de grill af moet. Een matig tot hoog vuur is daarom essentieel.
'nough said...
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!