Print opties

Lendebiefstuk uit de pan met champignons en spekjes

Rumsteak à la poêle aux champignons et lardons

Courses
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 7 min Cook Time: 5 min Total Time: 12 minuten
Servings 4
Beschrijving

Een klassieker uit de Nederlandse keuken

Kan van elke steak
In principe kunt u dit maken van allerlei vleessoorten. Van dikke lende, jodenhaas, longhaas en tournedos. 

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten
  • 4 x 150-200 grammen biefstuk (dikke lende, haas, dunne lende, cuadril, rumpsteak, kogel)
  • 200 grammen champignons
  • geklaarde boter (naar behoeven)
  • 1 ui (klein)
  • zout en peper (naar behoeven)
  • 150 grammen spekblokjes (gerookt)
  • Keukengerei:
  • Kernthermometer
Instructies
    • Snij de champignons in plakjes en het gerookte spek in reepjes of blokjes
    • Bak de champignons met de spekjes en de gesnipperde ui in hete geklaarde boter
    • Breng op smaak en laat rusten op een warme plek
    • Kruid het vlees met peper en zout of uw eigen vertrouwde kruidenmengsel
    • Bak het vlees in zijn geheel in geklaarde boter, tot een kerntemperatuur van 55 graden is bereikt
    • Leg het vlees op een niet te koude plek
    • Bedek het met aluminiumfolie en laat het een minuut of 3 rusten (rijpen)
    • Blus het vet in de pan af met wat heet water (deglaceren)
    • Laat iets inkoken (reduceren)
    • Voeg het champignonmengsel toe. Klaar!
Keywords: bakken, film, instructie, uitleg, paddenstoelen

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!