Lendebiefstuk uit de pan met champignons en spekjes

Rumsteak à la poêle aux champignons et lardons
pinit

Rumsteak à la poêle aux champignons et lardons

Lendebiefstuk uit de pan met champignons en spekjes

Difficulty: Beginner Prep Time 7 min Cook Time 5 min Total Time 12 minuten
Servings: 4

Description

Een klassieker uit de Nederlandse keuken

Kan van elke steak
In principe kunt u dit maken van allerlei vleessoorten. Van dikke lende, jodenhaas, longhaas en tournedos. 

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

    • Snij de champignons in plakjes en het gerookte spek in reepjes of blokjes
    • Bak de champignons met de spekjes en de gesnipperde ui in hete geklaarde boter
    • Breng op smaak en laat rusten op een warme plek
    • Kruid het vlees met peper en zout of uw eigen vertrouwde kruidenmengsel
    • Bak het vlees in zijn geheel in geklaarde boter, tot een kerntemperatuur van 55 graden is bereikt
    • Leg het vlees op een niet te koude plek
    • Bedek het met aluminiumfolie en laat het een minuut of 3 rusten (rijpen)
    • Blus het vet in de pan af met wat heet water (deglaceren)
    • Laat iets inkoken (reduceren)
    • Voeg het champignonmengsel toe. Klaar!
Keywords: bakken, film, instructie, uitleg, paddenstoelen

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?