Kan van elke steak Het kan met een willekeurig stuk mooi mals rundvlees. Wij hebben (zie foto) gekozen voor een prachtige diamanthaas (ook wel jodenhaas genoemd).
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
4 x 150-200 grammen Biefstuk (haas, lende, cuadril, rumpsteak, kogel)
200 grammen shi-take (vers)
600 grammen bleekselderij
8 eetlepels demi-glacesaus (zie recept)
3 shi-take
1/2 geklaarde boter (naar behoeven)
Keukengerei:
Kernthermometer
Magnetron
Zilverpapier
Instructies
Voorbereiding:
Chambreer het vlees
Stoof de gesneden selderij in een gesloten bakje met enkel een beetje zout in de magnetron op 900W (ongeveer 4 minuten)
Bereiding:
Bak de shiitake in zijn geheel in hete geklaarde boter. Voeg een minuut of 2 voordat ze gaar zijn de gestoofde selderij toe en schep voorzichtig door elkaar
Breng op smaak en laat rusten op een warme plek
Kruid het vlees met zout en peper
Bak het vlees in zijn geheel in geklaarde boter, tot een kerntemperatuur van 55 graden is bereikt.
Leg het vlees op een niet te koude plek, bedek het met aluminiumfolie en laat het een minuut of 3 rijpen
Gooi ondertussen het overtollige vet uit de pan
Doe de demi-glacesaus (klik voor recept) in de pan en laat tot het kookpunt komen
Laat iets inkoken (reduceren)
Breng op smaak met wat zout indien nodig
Trancheer het vlees (als het zich daartoe leent)
Serveer op een heet bord. Klaar!
Een rustige, niet te parmantige rode wijn. Een Fleurie zou kunnen.
Keywords:
Grillen, film, paddenstoelen, selderij
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!