Print opties

Diamanthaas met shiitake

Filet d'épaule aux lentins du chêne

Cuisine
Courses
Difficulty Beginner
Servings 4
Beschrijving

Kan van elke steak
Het kan met een willekeurig stuk mooi mals rundvlees. Wij hebben (zie foto) gekozen voor een prachtige diamanthaas (ook wel jodenhaas genoemd).

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten
  • 4 x 150-200 grammen Biefstuk (haas, lende, cuadril, rumpsteak, kogel)
  • 200 grammen shi-take (vers)
  • 600 grammen bleekselderij
  • 8 eetlepels demi-glacesaus (zie recept)
  • 3 shi-take
  • 1/2 geklaarde boter (naar behoeven)
  • Keukengerei:
  • Kernthermometer
  • Magnetron
  • Zilverpapier
Instructies
  1. Voorbereiding:

    • Chambreer het vlees
    • Stoof de gesneden selderij in een gesloten bakje met enkel een beetje zout in de magnetron op 900W (ongeveer 4 minuten)
  2. Bereiding:

    • Bak de shiitake in zijn geheel in hete geklaarde boter. Voeg een minuut of 2 voordat ze gaar zijn de gestoofde selderij toe en schep voorzichtig door elkaar
    • Breng op smaak en laat rusten op een warme plek
    • Kruid het vlees met zout en peper
    • Bak het vlees in zijn geheel in geklaarde boter, tot een  kerntemperatuur van 55 graden is bereikt.
    • Leg het vlees op een niet te koude plek, bedek het met aluminiumfolie en laat het een minuut of 3 rijpen
    • Gooi ondertussen het overtollige vet uit de pan
    • Doe de demi-glacesaus (klik voor recept)  in de pan en laat tot het kookpunt komen
    • Laat iets inkoken (reduceren)
    • Breng op smaak met wat zout indien nodig
    • Trancheer het vlees (als het zich daartoe leent)
  3. Serveer op een heet bord. Klaar!

  4. wijntip rode wijn

    Een rustige, niet te parmantige rode wijn. Een Fleurie zou kunnen.

Keywords: Grillen, film, paddenstoelen, selderij

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!