Diamanthaas met shiitake
Filet d'épaule aux lentins du chêne
Filet d’épaule aux lentins du chêne
Diamanthaas met shiitake
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Voorbereiding:
- Chambreer het vlees
- Stoof de gesneden selderij in een gesloten bakje met enkel een beetje zout in de magnetron op 900W (ongeveer 4 minuten)
-
Bereiding:
- Bak de shiitake in zijn geheel in hete geklaarde boter. Voeg een minuut of 2 voordat ze gaar zijn de gestoofde selderij toe en schep voorzichtig door elkaar
- Breng op smaak en laat rusten op een warme plek
- Kruid het vlees met zout en peper
- Bak het vlees in zijn geheel in geklaarde boter, tot een kerntemperatuur van 55 graden is bereikt.
-
- Leg het vlees op een niet te koude plek, bedek het met aluminiumfolie en laat het een minuut of 3 rijpen
- Gooi ondertussen het overtollige vet uit de pan
- Doe de demi-glacesaus (klik voor recept) in de pan en laat tot het kookpunt komen
- Laat iets inkoken (reduceren)
- Breng op smaak met wat zout indien nodig
- Trancheer het vlees (als het zich daartoe leent)
-
Serveer op een heet bord. Klaar!
-
Een rustige, niet te parmantige rode wijn. Een Fleurie zou kunnen.