Steak met gemengde paddenstoelen
Een vleugje Verenigde Staten met een continentaal-Europese draai eraan: proef de intense smaak van een steak van ons weergaloze rundvlees, in combinatie met Italiaanse aroma’s en de geuren van verse paddestoelen.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Voorbereiding:
Kneus de peperkorrels met de platte kant van een mes.
Verwijder de stengels van de rozemarijn en hak de blaadjes grof.
Bereiding:
Voeg dan alle paddenstoelen toe en laat ongeveer 2 minuten bakken totdat de paddenstoelen zacht worden.
Haal de steaks uit de pan en laat ze rusten op een snijplank, eventueel bedekt met zilverpapier (rijpen)
Serveertip:
Wijntip:
De wijn kiezen we natuurlijk ook uit de Nieuwe Wereld, om in het zelfde thema te blijven: Een mooie rode old vine Zinfandel uit de Napa Valley, bijvoorbeeld een Girard, past hier uitstekend bij. Wilt u het toch iets dichter bij huis houden (goed voor de CO2), probeer dan een Vosne-Romanée of een Chambertin (overigens, de lievelingswijn van Napoleon) uit de Bourgogne.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!