Print opties

Stamppot wittekool met worst

Cooking Method , , , ,
Cuisine
Courses
Difficulty Gemiddeld
Servings 4
Beschrijving

Stamppot. Lekker Nederlands. Met verse worst. Echter kan nauwelijks.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 500 grammen verse worst (zie recept)
  • 1/2 wittekool
  • 600 grammen aardappelen (voor stamppot)
  • roomboter (naar behoeven)
  • zout & peper uit de molen (naar smaak)
  • Keukengerei:
  • Stamper
Instructies
  1. Kook de aardappelen in ruim zout water.

    • Snij de kool ragfijn
    • Smelt een klontje boter in een braadpan en zet de kool eventjes aan
    • Voeg een scheutje water toe en sluit de pan met een deksel
  2. Kook de kool tot deze gaar is.

    • Voeg de gekookte aardappelen toe
    • Stamp het mengsel een paar keer door
  3. Maakt u de verse worst ook zelf? Leuk! Volg dit recept: verse worst

  4. Wel ondertussen de verse worst in net niet kokend water (5 minuten). Kijk voor uitleg over hoe verse worst het beste te bereiden is op deze pagina.

  5. Braad ze vervolgens een minuut of 7 om en om in boter op een middelhoog vuurtje.

  6. SERVEERTIP

    Maak een kuiltje voor een lekkere jus. U kunt hiervoor het braadvocht van de verse worst gebruiken. Klaar!

Keywords: kool, wittekool, stamppot

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!