Print opties

Picanha (staartstuk) limousin – ‘om en om’

Culotte de haut de surlonge de bœuf Limousin à la poêle

Cuisine
Courses
Difficulty Gevorderd
Tijd
Prep Time: 10 min Cook Time: 10 min Total Time: 20 minuten
Servings 4
Beschrijving

Heerlijk mager vlees

Limousin is een heerlijk vleesras. Het produceert heel mager en zeer smaakvol vlees. Bij het verwerken vergt het wat meer aandacht dat vettere vleessoorten. Het slaat nog wel eens door als men er niet “bij blijft”. Maar de moeite wordt zeker beloond.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 600-800 grammen picanha (evt. bloemstuk, sukade, klapstuk, staartstuk. Limousin)
  • zout en peper (naar smaak)
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1/2 tenen knoflook
  • Keukengerei:
  • Koekenpan (met dikke bodem)
  • Vijzel
  • Aluminiumfolie
Instructies
  1. Voorbereiding:
    • Leg het vlees klaar om op kamertemperatuur te komen (chambreren)
    • Snij er mooie plakken van (150-250g)
  2. Kruid het vlees met uw eigen favoriete vleeskruidenmix of wacht met kruiden tot halverwege het bakproces (zie onder).

  3. Met een beetje olijfolie inwrijven.

  4. Koekenpan met dikke bodem op hoog vuur zetten.

    • Vlees erin
    • 3 minuten braden aan 1 kant
    • Vlees omdraaien
    • (Als u geen kruidenmix heeft gebruikt: gebraden kant zouten met grof zeezout)
    • Even wat knoflook erop uit de pers
    • Weer 3 minuten braden
  5. Wijntip:

    Vlees uit de pan nemen.

  6. Tomahawk rijpt na het roosteren
    • Inpakken in zilverpapier
    • 5 minuten laten rusten (rijpen). Klaar!
Keywords: picanha, limousin

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!