Print opties

Spätzle met snoeptomaatjes en lamsoor

Spätzle mit Tomaten und Strandflieder

Cooking Method ,
Cuisine ,
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 15 min Total Time: 20 minuten
Servings 10
Beschrijving

Weer eens wat anders! Spätzle is een populaire pastasoort uit Schwaben. Hier een soort fusionreceptje daarmee.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 500 grammen garnalen (kleine)
  • 100 milliliters olijfolie
  • 1 kilogram Spätzle
  • 350 grammen lamsoor
  • 40 snoeptomaatjes
  • zout (naar smaak)
  • Keukengerei
  • Faitout
  • Vergiet
  • Koekenpan
Instructies
    • Koop of maak de Spätzle
    • Kook ze in zout water

     

    • Zet ondertussen de olie op een zacht vuurtje en stoof hierin de in tweeën of vieren gesneden (overlangs) snoeptomaatjes
    • Druk ze met de bolle kant van een lepel een beetje uit zodat de sappen zich goed met de olie vermengen
    • Voeg ongeveer 2 minuten voordat de Spätzle gaar zijn de lamsoren en de garnalen toe.
     
  1. Giet de pasta af en voeg deze toe aan de mengsel van de olie en de tomaatjes. Schep het geheel goed door elkaar en breng op smaak met wat zout. Let wel op – lamsoren zijn van nature zilt!

  2. wijntip witte wijn

    WIJNTIP

    We houden het bij de Elzas…we vinden toch dat Spätzle daar een beetje “thuishoren”. Daarom een mooie Pinot Blanc.

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!