Print opties

Skirt steak en groene asperges op de barbecue

Grilled skirt steak and green asparagus

Cooking Method , ,
Courses
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 10 min Cook Time: 10 min Rest Time: 12 uur Total Time: 12 uren 20 minuten
Servings 4
Beschrijving

GEMARINEERDE SKIRT STEAK. OM EN OM.

Neem eens een ander stukje vlees voor uw barbecuefeest. Deze heerlijk skirt steaks worden gesneden uit de zogeheten plate (zie plaatjes). Het is wat stugger vlees met een hele toffe vleessmaak die u niet gauw zult vergeten.

Skirt steak is, door zijn structuur, het beste of één van deze twee manieren te bereiden: of heel snel om en om, of lang sudderen. In dit BBQ-recept kiezen we voor nummertje 1.

Beef cuts Plate

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten
  • 4 x 150-200 grammen skirt steak
  • 1 flinke scheut olijfolie
  • zout & peper
  • 280 grammen groene asperges
  • paar druppels citroensap
  • Keukenbenodigheden
  • BBQ (of grillplaat)
  • Kernthermometer
Instructies


  1. VOORBEREIDING

    Laat het vlees op kamertemperatuur komen en zorg voor niet te hete barbecue. We gaan eerst met de asperges in de weer. Daarna moet de barbecue wél naar maximum hitte.

    • Leg de asperges op de grill en rooster ze zachtjes gedurende een minuut of 5
    • Verwijder ze van de grill en houd ze apart
    • Stook nu de BBQ op naar volle bak! 
    • Kruid ondertussen het vlees met peper en zout of uw favoriete kruidenmix
    • Leg het vlees op een gloeiend hete grill en schroei snel dicht aan 1 kant
    • Leg het vlees op een iets minder hete plek en laat doorgaren (1,5 minuut ongeveer)
  2. Draai het vlees om en herhaal het proces

    • Leg de asperges op de borden
    • Breng ze op smaak met wat zout
    • Giet er een scheut goede olijfolie overheen
  3. Maak de groene asperges af met een “squeeze” citroensap. Klaar!

Keywords: skirt, barbecue, steak

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!