Skirt steak en groene asperges op de barbecue
Grilled skirt steak and green asparagus
Skirt steak en groene asperges op de barbecue
Description
GEMARINEERDE SKIRT STEAK. OM EN OM.
Neem eens een ander stukje vlees voor uw barbecuefeest. Deze heerlijk skirt steaks worden gesneden uit de zogeheten plate (zie plaatjes). Het is wat stugger vlees met een hele toffe vleessmaak die u niet gauw zult vergeten.
Skirt steak is, door zijn structuur, het beste of één van deze twee manieren te bereiden: of heel snel om en om, of lang sudderen. In dit BBQ-recept kiezen we voor nummertje 1.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Keukenbenodigheden
Instructies
-
VOORBEREIDING
Laat het vlees op kamertemperatuur komen en zorg voor niet te hete barbecue. We gaan eerst met de asperges in de weer. Daarna moet de barbecue wél naar maximum hitte.
-
- Leg de asperges op de grill en rooster ze zachtjes gedurende een minuut of 5
- Verwijder ze van de grill en houd ze apart
-
- Stook nu de BBQ op naar volle bak!
- Kruid ondertussen het vlees met peper en zout of uw favoriete kruidenmix
- Leg het vlees op een gloeiend hete grill en schroei snel dicht aan 1 kant
- Leg het vlees op een iets minder hete plek en laat doorgaren (1,5 minuut ongeveer)
-
Draai het vlees om en herhaal het proces
-
- Leg de asperges op de borden
- Breng ze op smaak met wat zout
- Giet er een scheut goede olijfolie overheen
-
Maak de groene asperges af met een “squeeze” citroensap. Klaar!