Een heerlijk gerecht uit de Israëlische keuken
Een (waarschijnlijk) oorspronkelijk Tunesisch Joods gerecht dat zich eerst verspreidde onder de Joden in Arabische landen en vervolgens door de Joodse diaspora die vanuit Tunesië, Algerije en Marokko immigreerde populair geworden in Israël. In Israël. Ook in de Arabische keuken, waaronder de Libische, Tunesische, Algerijnse, Egyptische, Saoedische en Marokkaanse keuken is het gerecht enorm populair. Veelal geserveerd in een tajine of gietijzeren pan.
Er zijn net zoveel versies als dat er families zijn. Vaak wordt Spaanse peper toegevoegd (ook wel in de vorm van harissa). Dit is slechts een van de vele varianten. Kijk ook eens naar het recept voor shakshuka uit de pan (klik op de link)
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
5-6 minuten bakken tot alles mooi kleurt.
Kruiden hakken en over het gerecht sprenkelen. Klaar!
Houtoven opstoken naar 250 graden.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!