Seledka pod shuboj (селедка под шубой) – Haringsalade uit de Sovjet-Unie
Salade haringue et betteraves
Seledka pod shuboj (селедка под шубой) – Haringsalade uit de Sovjet-Unie
Description
De salade die niet mocht ontbreken bij een feestmaaltijd in de Sovjet-Unie
Seledka pod shuboj (селедка под шубой), spreek uit siljotka pad sjoeboj – letterlijk vertaald Haring onder een bontmantel, is een traditioneel Oekraïens gerecht dat veelal tijdens feestdagen op tafel verschijnt.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Kook de aardappels, bieten en winterpeen beetgaar in de schil.
-
-
-
Ei hard koken en laten afkoelen
-
Snij de haring in handzame stukjes.
-
Ui heel fijn snijden
-
Andere groenten, ei en (eventueel) appel op een grove rasp apart raspen
-
- De salade opbouwen in lagen:bijvoorbeeld eerst de helft van de aardappel, dan de vis, dan de ui, dan mayonaise (klik voor recept) (niet alles, zie onder)
- Nu een laag wortel, dan een laag met de helft van de biet, dan de eieren. Tussen elke laag licht zouten naar smaak en met een paletmes even van wat mayonaise voorzien
- Nu weer een laag met de tweede helft aardappel en (eventueel) de appel
- Laatste laag: de tweede helft van de biet
- Afgarneren met mayonaise, 2-3 uur in de koelkast laten staan. Klaar!
-
Serveertip:
U kunt uw fantasie de ruimte geven over hoe u deze salade uiteindelijk wilt opbouwen – alles apart, alles gemengd, in lagen, wat u maar wilt. Gebruik uw intuïtie!
-
Wijntip
U raadt het al...