Print opties

Schweinehaxe vom Grill mit Sauerkraut

Cooking Method ,
Courses
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 1 uur Cook Time: 1 uur Total Time: 2 uren
Servings 4
Beschrijving

Heerlijk, zo’n hele bovenpoot van een varken. Sommigen kunnen een hele op. Wij zetten voorlopig in op 1 per 2 personen.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
    Haxe en garnituur:
  • 2 scheinehaxes (varkensbovenpoten van 7-9 ons)
  • 2 tenen knoflook
  • 600 grammen aardappel
  • 1 kilogram Duitse milde Sauerkraut
  • Voorkoken in:
  • 1 ui
  • 1 bouquet garni
  • 1 bouquet garni
  • zout (naar smaak)
  • Keukengerei:
  • Knoflookpers
  • Penseel
  • Spit
  • BBQ
Instructions
    • Smeer het vlees in met zout en peper of uw favoriete vleeskruidenmix of zout en peper, en met vers geperste knoflook

    • Met de ui en het bouquet in ruim water opzetten

    • 1,5 uur koken

    • Vlees uit het kookvocht nemen en af laten koelen.

     

    • Schweinehaxe aan een spies rijgen en boven een heet barbecuevuur plaatsen
    • Eventueel inwrijven met een zoete rub
    • 1,25 uur braden, steeds draaien
    • Zorg voor een knapperiger korstje.
    • Serveren met gekookte aardappel en Sauerkraut. Klaar!
Keywords: haxe, varkensonderpoot, varkensbovenbeen, eisbein

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!