Print opties

Scholfilet met wokgroente

Recept met een ster

Cuisine
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 10 min Total Time: 15 minuten
Servings 4
Beschrijving

Lekker fris en niet moeilijk.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 4 x 150 grammen scholfilets (tarbot, sliptong, heilbot kan ook)
  • 1 rode paprika
  • 1 milliliters winterpeen
  • 1/4 milliliters knolselderij
  • korianderblad (naar behoeven)
  • bloem (naar behoeven)
  • olijfolie EV (naar behoeven)
  • zout en peper (naar smaak)
Instructies
  1. Voorbereiding:

    Maak de groenten grondig schoon. Snij de groenten deels Parisien, (in blokjes), deels julienne (in reepjes), voor het oog. Afbeelding is met andere groente, ter illustratie.

    • Controleer de vis op graatjes
    • Kruid de vis en dep de filets in wat bloem zodat ze mooi droog aanvoelen
  2. Bereiding:

    • Wok de groenten tot ze beetgaar zijn
    • Breng op smaak met zout en peper.
    • Bak de visfilets aan weerszijden in hete olijfolie
    • Haal de filets voorzichtig uit de koekenpan en serveer met de wokgroenten
    • Garneer af met wat verse gesneden koriander
    • Serveer met een gekookte aardappel
  3. wijntip witte wijn

    Een koude witte met wat bloemen. Een Touraine bijvoorbeeld, uit de Loirevallei.

Keywords: vis, sauteren, wokken

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!