Couteaux grillés au riz Andalous
Vroeger zag je ze overal op het strand. Daarna steeds minder. Nu lijken ze een klein beetje vaker voor te komen. In de winkels ook, en dat is maar goed ook want ze zijn heerlijk. Ze zijn ook supermakkelijk klaar te maken.
Schoonmaken
Scheermessen bevatten af en toe zand. Soms een beetje, soms een hoop. De schelpen die vol zitten met zand zijn te herkennen. Als u ze met de opening op een snijplank tikt en er komt zand uit, dan is de kans groot dat de hele scheermes uit zand bestaat. Gooi deze schelpen weg.
Scheermessen bevatten ook afvalstoffen die eruit moeten. Het is daarom van essentieel belang dat ze minstens 4 uur in zout water (het beste is gewoon zeewater, maar dat moet je maar net hebben) staan. Dit water elk uur verschonen. Wanneer u ze in een pan met water doet zullen de schelpen zich sluiten. Degene die openblijven zijn naar waarschijnlijkheid dood. Verwijder deze. De schelpen gaan daarna in het zilte water weer langzaam open.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Snijd de paprika in brunoise
Kook de rijst beetgaar in zout water en giet af in een vergiet.
Hak wat peterselie
Wijntip:
Een ijskoude Verdejo.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!