Skandinavisk potatissallad
Een Noordelijk alternatief of Kartoffelsalat
Een heel simpel receptje voor het maken van een aardappelsalade op zijn Scandinavisch: een tikkeltje zuurder, een tikkeltje subtieler, een tikkeltje interessanter van smaak dan Kartoffelsalat en daarom beter te combineren bij “zachtere” smaken, zoals bijvoorbeeld gravad lax.
[caption id="attachment_3839" align="aligncenter" width="747"] Gravad Lax met Scandinavische aardappelsalade[/caption]Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Kies een stevige aardappel. Kook de aardappels in de schil tot beetgaar. Niet te zacht dus.
Laat de aardappels afkoelen en schil ze voorzichtig.
Snij de aardappels in schijfjes van een halve centimeter.
Doe de schijfjes in een kom en besprenkel met de komijnzaadjes.
Vervolgens enkele druppels azijn. Wij hebben lindebloesemhoningazijn gebruikt maar een andere azijn met een lichte kleur kan ook. Donkere azijn verkleurt het gerecht, dat willen we niet.
Scheutje olie erbij.
Sour cream, 4 eetlepels. Crème fraîche, smetana of zure room kan ook.
Spatel heel voorzichtig door elkaar met een zachte spatel. Breng op smaak met wat zout. Klaar!
Heerlijk met gravad lax. Klik hier voor het recept.
Tja. Een Akvavit is natuurlijk altijd op zijn plaats.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!