Scampi aglio e prezzemolo
Gesauteerde gamba’s met knoflook en peterselie
Scampi aglio e prezzemolo
Description
Een mooi hoofdgerecht of een lekker voorafje. Echt goede scampi’s of gamba’s behoeven geen moeilijke sausjes. Een simpele bereiding is vaak het lekkerst. Leuk voor een zomerse barbecue-avond maar ook een prachtig begin voor een formeel diner, bijvoorbeeld met Kerst. Een simpele bereiding is vaak het lekkerst.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Instructies
-
BEREIDING
- Pel de knoflook en snij de teentjes in fijne plakjes (eminceren)
- Pel indien nodig de gamba’s ook
- Hak de peterselie (aan de grove kant)
- Zet een koekenpan, liefst zonder antiaanbaklaag, op het vuur en laat deze gloeiend heet worden
-
- Wrijf de gamba’s licht in met olijfolie
- Doe ze in de pan
- Draai ze na een seconde of 15 om
- Na weer 15 seconden voegt u de knoflook toe met een scheut olijfolie (niet te veel)
- Temper de warmtebron ietsjes. Roer het geheel om tot de gamba’s gaar zijn (kwestie van enkele minuten), en let er op dat de knoflook niet verbrandt (daar wordt hij bitter van)
- Blus af met de witte wijn (deglaceren) en laat deze even indampen (reduceren)
- Voeg de peterselie toe, roer nog een paar keer om. Klaar!
-
SERVEERTIP
- Echt lekker wordt het, als u de bakolie niet gebruikt op de borden
- Zeef de knoflook en de peterselie eruit, en vervang de olie op de borden met rauwe extra vergine olijfolie bij voorkeur uit Noord-Italië).
- Een klein beetje risotto met tomaat (klik voor recept) is lekker erbij.
-
WIJNTIP
Een droge witte wijn (bijvoorbeeld een Falanghina) of een rosé (Tavel). IJskoud.