Print opties

Salsiccia fresca al cavolo nero e patate al forno

Saucisse, chou noir, pommes de terre au four

Courses
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 15 min Cook Time: 25 min Total Time: 40 minuten
Servings 4
Beschrijving

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten
    En verder:
  • 4 salsiccia fresca (zie recept. Eventueel verse worst)
  • 500 grammen palmkool (cavolo nero)
  • 1 sjalot
  • 4 aardappelen (vastkokend)
  • 4 tenen knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • olijfolie (naar behoeven)
  • zout& peper uit de molen (naar smaak)
  • Keukengerei:
  • Braadslee
  • Wok
  • Oven met grill
Instructies
  1. Het leukste is natuurlijk om de salsiccia fresca zelf te maken (klik voor recept). Kopen is uiteraard ook een optie. 

  2. Voorbereiding:

    • Snij het onderste gedeelte van de palmkool eraf. Trouwens – boerenkool kan ook
    • Haal het blad van de stelen en scheur de bladeren in brede stroken
    • Was de kool en laat goed uitlekken
    • Schil de aardappels en snij ze in mooie volle partjes
  3. Wel de saucijzen 10 minuten in heet water opdat deze tijdens het bakken niet openbarsten.

  4. Bereiding:

    • Leg de aardappels in een braadslee met een dun laagje olijfolie.
    • Leg hier en daar een takje rozemarijn en een teentje knoflook erbij.
    • Plaats de braadslee in de oven op 220 graden en bak de aardappelen onder de grill in 20 minuten gaar en goudbruin.
    • Af en toe omspatelen.
    • Voeg pas zout toe vlak voor het opdienen; hierdoor blijven de aardappelen veel krokanter.
    • Verhit ondertussen 2 lepels olijfolie in een hoge koekenpan of wok en fruit hierin de gesnipperde sjalot.
    • Voeg de kool toe en bak deze een minuut of 5 op niet al te hoog vuur.
    • Blus af met een half glas water en laat het geheel op een zacht vuur 10 minuten nasmoren.
    • Breng op smaak met zout en peper.
    • Bak de saucijs in wat olijfolie gaar in een koekenpan (ongeveer 6 minuten).
  5. Serveertip:

    • Trancheer de saucijs en serveer op een bedje kool met wat aardappels.
    • Giet op het laatst een klein scheutje rauwe olijfolie extra vergine  over de kool. Door de hitte van de kool ontwikkelt de olie een heerlijke geur.
  6. wijntip witte wijn

    Wijntip:
    Een niet al te complexe Italiaanse witte landwijn, niet te licht. Een wijn uit de Castelli Romani zou kunnen.

Keywords: patate, salsiccia, cavolo

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!