Print opties

Sambal buncis tempeh

Cooking Method ,
Courses
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 15 min Total Time: 20 minuten
Servings 6
Beschrijving

Uit de Indonesische keuken

In de koloniale tijd heette het sambal boontjes. Inmiddels weet bijna niemand in Indonesië meer dat buncis van het Nederlandse woord boontjes afstamt en zo is het maar beter ook:)

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 500 grammen haricots vert (of kouseband)
  • 300 grammen tempeh
  • sambal kemirie (naar smaak)
  • 5 eetlepels kokosolie
  • 50 grammen kokos (geraspt)
  • 250 milliliters kokosmelk
  • 2 blaadjes djeroek poeroet (limoenblad)
  • 1 ui
  • 5 grammen sereh (citroengras)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 flinke scheut ketjap asin (zout)
  • Keukengerei:
  • Wadjan (wok)
Instructies
    • Zet de wadjan op het vuur
    • Laat kokosolie heet worden
    • Voeg de in halve ringen gesneden ui toe
    • Voeg nu de in langwerpig gesneden blokjes tempeh toe
    •  
  1. Voeg de verse sereh toe

    • Nu de knoflook
    • Spatel voortdurend op hoog vuur door elkaar tot de tempeh mooi goudbruin kleurt
  2. Breng op smaak met ketjap asin.

  3. Voeg de boontjes toe.

  4. Schep goed door elkaar.

  5. Voeg de kokosmelk en de geraspte kokos toe.

  6. Schep weer goed door elkaar.

  7. Doe de sambal erbij.

    • En als laatste de djeroek poeroet (limoenblad)
    • Laat op laag vuur pruttelen tot de boontjes gaar zijn. Klaar!
  8. SERVEERTIP

    Serveer met nasi kuning (gele rijst met turmeric), lontong (kleefrijst) of nasi puti (witte rijst).

Keywords: boontjes, wokken, oosters

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!