Sambal buncis tempeh
Sambal buncis tempeh
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
- Zet de wadjan op het vuur
- Laat kokosolie heet worden
- Voeg de in halve ringen gesneden ui toe
- Voeg nu de in langwerpig gesneden blokjes tempeh toe
-
Voeg de verse sereh toe
-
- Nu de knoflook
- Spatel voortdurend op hoog vuur door elkaar tot de tempeh mooi goudbruin kleurt
-
Breng op smaak met ketjap asin.
-
Voeg de boontjes toe.
-
Schep goed door elkaar.
-
Voeg de kokosmelk en de geraspte kokos toe.
-
Schep weer goed door elkaar.
-
Doe de sambal erbij.
-
- En als laatste de djeroek poeroet (limoenblad)
- Laat op laag vuur pruttelen tot de boontjes gaar zijn. Klaar!
-
SERVEERTIP
Serveer met nasi kuning (gele rijst met turmeric), lontong (kleefrijst) of nasi puti (witte rijst).