Sambal buncis tempeh

pinit
Difficulty: Beginner Prep Time 5 min Cook Time 15 min Total Time 20 minuten
Servings: 6

Description

Uit de Indonesische keuken

In de koloniale tijd heette het sambal boontjes. Inmiddels weet bijna niemand in Indonesië meer dat buncis van het Nederlandse woord boontjes afstamt en zo is het maar beter ook:)

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

    • Zet de wadjan op het vuur
    • Laat kokosolie heet worden
    • Voeg de in halve ringen gesneden ui toe
    • Voeg nu de in langwerpig gesneden blokjes tempeh toe
    •  
  1. Voeg de verse sereh toe

    • Nu de knoflook
    • Spatel voortdurend op hoog vuur door elkaar tot de tempeh mooi goudbruin kleurt
  2. Breng op smaak met ketjap asin.

  3. Voeg de boontjes toe.

  4. Schep goed door elkaar.

  5. Voeg de kokosmelk en de geraspte kokos toe.

  6. Schep weer goed door elkaar.

  7. Doe de sambal erbij.

    • En als laatste de djeroek poeroet (limoenblad)
    • Laat op laag vuur pruttelen tot de boontjes gaar zijn. Klaar!
  8. SERVEERTIP

    Serveer met nasi kuning (gele rijst met turmeric), lontong (kleefrijst) of nasi puti (witte rijst).

Keywords: boontjes, wokken, oosters

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?