Print opties

Salat Vinegret (Салат винегрет)

Salade vinegret

Cooking Method ,
Tijd
Prep Time: 20 min Cook Time: 30 min Rest Time: 12 uur Total Time: 12 uren 50 minuten
Servings 10
Beschrijving

Een klassieker uit de Russische keuken

Dit is een variant op de traditionele  Salade Olivier  Hoe het ook zij – vinegret mag niet ontbreken op een Russische feestmaaltijd. Hij komt naast alle andere zakuski te staan en wordt met gretigheid genuttigd.

Parmentier snijtechniek

Parmentier snijtechniek

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 1 kilogram aardappelen (vastkokend)
  • 3 augurken (vers, middelgroot)
  • 2 gezouten augurk (солоный огурец - zie recept)
  • 1 ui (klein)
  • 150 grammen dorperwtjes (uitgelekt)
  • 1 winterpeen (groot)
  • 1-2 rode bieten (groot)
  • 100-150 grammen kvashenaya kapusta (Russische zuurkool)
  • 2 eetlepels peterselie (vers gehakt)
  • 2 eetlepels dille (vers gehakt)
  • zout en witte peper (naar smaak)
  • zonnebloemolie (naar behoeven)
Instructies
  1. Kook de aardappels en de winterpeen beetgaar in de schil. 

  2. Niet te gaar laten worden, de salade is het lekkerste als er een mooie structuur in zit. Schil ze daarna.

  3. Kook de bieten.

  4. Schil ze.

  5. Bereiding: 

    • Vermeng de ingrediënten voorzichtig met een spatel in een ruime kom
    • Voeg zout en peper naar smaak toe. 
    • Voeg nu ook de olie toe
    • De smaak van de ingrediënten is op dit moment nog niet mooi gelieerd. Door de salade een nacht in de koelkast te bewaren laat u alle smaken goed door elkaar heentrekken
  6. Vlak voordat u opdient:

    • Voeg de peterselie en de dille toe
    • Proef de salade en voeg indien nodig iets zout en peper toe. Voor een extra zuurtje kunt u wat azijn toevoegen

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!