Salat Vinegret (Салат винегрет)
Salade vinegret
Salade vinegret
Salat Vinegret (Салат винегрет)
Description
Een klassieker uit de Russische keuken
Dit is een variant op de traditionele Salade Olivier Hoe het ook zij – vinegret mag niet ontbreken op een Russische feestmaaltijd. Hij komt naast alle andere zakuski te staan en wordt met gretigheid genuttigd.
Parmentier snijtechniekMeer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Instructies
-
Kook de aardappels en de winterpeen beetgaar in de schil.
-
Niet te gaar laten worden, de salade is het lekkerste als er een mooie structuur in zit. Schil ze daarna.
-
Kook de bieten.
-
Schil ze.
-
- Snij vervolgens de aardappel, de wortel, de bieten en de augurken (klik voor recept van de gezouten augurken) parmentier (in kleine blokjes, ongeveer 1x1x1cm)
- Laat alles goed afkoelen
-
Bereiding:
- Vermeng de ingrediënten voorzichtig met een spatel in een ruime kom
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Voeg nu ook de olie toe
- De smaak van de ingrediënten is op dit moment nog niet mooi gelieerd. Door de salade een nacht in de koelkast te bewaren laat u alle smaken goed door elkaar heentrekken
-
Vlak voordat u opdient:
- Voeg de peterselie en de dille toe
- Proef de salade en voeg indien nodig iets zout en peper toe. Voor een extra zuurtje kunt u wat azijn toevoegen