Salat Vinegret (Салат винегрет)

Salade vinegret
pinit

Salade vinegret

Salat Vinegret (Салат винегрет)

Prep Time 20 min Cook Time 30 min Rest Time 12 uur Total Time 12 uren 50 minuten
Servings: 10

Description

Een klassieker uit de Russische keuken

Dit is een variant op de traditionele  Salade Olivier  Hoe het ook zij – vinegret mag niet ontbreken op een Russische feestmaaltijd. Hij komt naast alle andere zakuski te staan en wordt met gretigheid genuttigd.

Parmentier snijtechniek

Parmentier snijtechniek

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Instructies

  1. Kook de aardappels en de winterpeen beetgaar in de schil. 

  2. Niet te gaar laten worden, de salade is het lekkerste als er een mooie structuur in zit. Schil ze daarna.

  3. Kook de bieten.

  4. Schil ze.

  5. Bereiding: 

    • Vermeng de ingrediënten voorzichtig met een spatel in een ruime kom
    • Voeg zout en peper naar smaak toe. 
    • Voeg nu ook de olie toe
    • De smaak van de ingrediënten is op dit moment nog niet mooi gelieerd. Door de salade een nacht in de koelkast te bewaren laat u alle smaken goed door elkaar heentrekken
  6. Vlak voordat u opdient:

    • Voeg de peterselie en de dille toe
    • Proef de salade en voeg indien nodig iets zout en peper toe. Voor een extra zuurtje kunt u wat azijn toevoegen

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?