Print opties

Tarwesalade met feta

Lekker gezond! Heerlijk in de hete zomerdagen!

Cuisine
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 10 min Rest Time: 30 min Total Time: 45 minuten
Servings 4
Beschrijving

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 2 wortels (klein)
  • 1 stronk broccoli (klein)
  • 2 tomaten (San Marzano o.i.d.)
  • 15 zwarte olijven zonder pit
  • 15 groene olijven zonder pit
  • 125 grammen feta
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1/2 eetlepels witte wijnazijn
  • zout en peper uit de molen (naar smaak)
  • 175 grammen zachte tarwe (spelt kan ook)
Instructies
  1. Voorbereiding:

    • Kook de tarwe beetgaar (volg de instructies op het pak: sommige soorten zijn voorgekookt dus de bereidingstijd kan sterk verschillen!)
    • Giet af en laat afkoelen
    • Pluk de broccoli tot kleine rozetjes uiteen
    • Snij de wortels in staafjes (batonnet) en blancheer deze beide groenten 5 minuutjes in kokend water met wat zout
    • Laat ook deze goed uitlekken en afkoelen
    • Ontpit de tomaten en snij ze in blokjes
    • Snij de olijven in dunne schijfjes (eminceren)
    • Snij tenslotte de feta in blokjes van 2 cm (mirepoix)
  2. Bereiding:

    • Doe alle ingrediënten in een ruime kom en schep voorzichtig door elkaar
    • Voeg de olijfolie en de azijn toe
    • Breng op smaak met zout en peper
    • Zet voor het serveren een half uur in de koelkast. Klaar!

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!