Tarwesalade met feta

Salade de blé au feta
pinit

Lekker gezond! Heerlijk in de hete zomerdagen!

Difficulty: Beginner Prep Time 5 min Cook Time 10 min Rest Time 30 min Total Time 45 minuten
Servings: 4

Description

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Instructies

  1. Voorbereiding:

    • Kook de tarwe beetgaar (volg de instructies op het pak: sommige soorten zijn voorgekookt dus de bereidingstijd kan sterk verschillen!)
    • Giet af en laat afkoelen
    • Pluk de broccoli tot kleine rozetjes uiteen
    • Snij de wortels in staafjes (batonnet) en blancheer deze beide groenten 5 minuutjes in kokend water met wat zout
    • Laat ook deze goed uitlekken en afkoelen
    • Ontpit de tomaten en snij ze in blokjes
    • Snij de olijven in dunne schijfjes (eminceren)
    • Snij tenslotte de feta in blokjes van 2 cm (mirepoix)
  2. Bereiding:

    • Doe alle ingrediënten in een ruime kom en schep voorzichtig door elkaar
    • Voeg de olijfolie en de azijn toe
    • Breng op smaak met zout en peper
    • Zet voor het serveren een half uur in de koelkast. Klaar!

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?