Print opties

Frisse salade van rode biet

Salade betterave

Cooking Method
Cuisine
Courses ,
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 10 min Total Time: 10 minuten
Servings 1
Beschrijving

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 1 rode biet
  • 2 eetlepels oude balsamico IGP
  • paar druppels walnotenolie
  • zout (naar smaak)
  • Vleespen
  • Dunschiller
Instructies
    • Borstel de biet af en doe hem ongeschild in de pan
    • Kook hem beetgaar in zout water. De kooktijd is afhankelijk van de soort biet. Reken voor zomerbiet een kooktijd van 20 tot 30 minuten. Winterbiet : reken op 1-1,5 uur. Controleer met een vork of vleespen

    • Haal de gare biet uit de pan, laat hem afkoelen...

    • ...en pel hem (kan met een dunschiller)
    • Snij de biet in niet al te kleine stukjes. Het mooiste is "en batonnet" maar, zoals op de foto te zien is, hoeft het niet per se zo netjes
  1. Maak de bietensalade  aan met Aceto Balsamico di Modena (liefst een oude), een snufje zout en een paar druppels walnotenolie. Klaar!

Keywords: meze, labane, antep, peynir, haloumi, humus, kebab, beyaz, ganoush, toum, hayadari,

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!