Frisse salade van rode biet

Lekker frisse salade die prima past allerlei hors d'œuvres
pinit

Salade betterave

Frisse salade van rode biet

Difficulty: Beginner Prep Time 10 min Total Time 10 minuten
Servings: 1

Description

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Instructies

    • Borstel de biet af en doe hem ongeschild in de pan
    • Kook hem beetgaar in zout water. De kooktijd is afhankelijk van de soort biet. Reken voor zomerbiet een kooktijd van 20 tot 30 minuten. Winterbiet : reken op 1-1,5 uur. Controleer met een vork of vleespen

    • Haal de gare biet uit de pan, laat hem afkoelen...

    • ...en pel hem (kan met een dunschiller)
    • Snij de biet in niet al te kleine stukjes. Het mooiste is "en batonnet" maar, zoals op de foto te zien is, hoeft het niet per se zo netjes
  1. Maak de bietensalade  aan met Aceto Balsamico di Modena (liefst een oude), een snufje zout en een paar druppels walnotenolie. Klaar!

Keywords: meze, labane, antep, peynir, haloumi, humus, kebab, beyaz, ganoush, toum, hayadari,

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?