Print opties

Salade met sukade van Black Angus

Grilled Black Angus flat iron salad

Cooking Method ,
Cuisine
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 25 min Cook Time: 5 min Total Time: 30 minuten
Servings 4
Beschrijving

Recept met een ster

Een sukade die je als biefstuk kunt eten! Ditmaal verwerkt in een grandioze salade.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten
  • 600 grammen Sukade van Black Angus (aan stuk)
  • basilicum
  • balsamico (naar behoeven)
  • druivenpitolie (naar behoeven)
  • 1 komkommer
  • 1 winterpeen
  • zout en pepr uit de molen (naar smaak)
  • witte balsamico (naar smaak)
  • Keukenbenodigheden
  • dunschiller
  • Kernthermometer
Instructies
  1. Voorbereiding:

    • Sukade in een braadpan garen als rosbief,  (kerntemperatuur 55 graden)
    • Laat afkoelen
    • Verwijder de zeen
    • Snij flinterdun, als u heeft op een snijmachine

     

  2. Blancheer de winterpeen en laat afkoelen

     

    • Snij flinterdunne plakjes van de winterpeen en de komkommer met een dunschiller
    • Snij de plakjes op maat
    • Breng ze op smaak met olie en en witte balsamico
    • Vlecht er een matje van (zie afbeelding)

     

  3. Bereiding:

    Maak de plakjes sukade even snel aan met wat zout en peper, rode balsamicoazijn en druivenpitolie.

  4. wijntip witte wijn

    Wijntip:

    Een witte met een mooie zuurgraad, droog maar afgerond.

Keywords: sukade, angus, slade

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!