Salade tiède van rucola met gefrituurde Twentse bakbloedworst
Lauwwarme salade
Lauwwarme salade
Salade tiède van rucola met gefrituurde Twentse bakbloedworst
Ingrediënten
Keukenbenodigheden
Instructies
-
Voorbereiding:
- Was de rucola
-
Snij de bakbloedworst in blokjes van ongeveer 2 cm (mirepoix)
-
- Schil de pastinaak en snij hem in min of meer gelijkmatige stukken.
- Kook deze in zout water gaar. Let op, de laatste minuten gaat dat sneller dan u denkt, in tegenstelling tot aardappel bijvoorbeeld
- Giet ze af, laat ze grondig uitlekken en sla ze tot puree met een staafmixer
- Waarschijnlijk heeft u geen extra vocht nodig. Mocht dat toch het geval zijn, kunt u wat warme melk toevoegen
- Breng op smaak met zout, voeg op het laatst een klein klontje boter toe
- Wrijf de puree door een dunne zeef met de bolle kant van een houten lepel
-
Bereiding:
- Frituur de bakbloedworst in olijfolie tot een knapperig korstje ontstaat.
- Laat goed uitlekken op keukenpapier.
- Maak de rucola aan met nieuwe olijfolie en wat peper uit de molen.
- Dresseer hier de warme tot lauwe bakbloedworst overheen en garneer af met wat pijnboompitten en grof zeezout. Klaar!
-
Wijntip:
Een wit, niet al te pretentieus wijntje uit de Castelli Romani of daaromtrent zou onze voorkeur hebben. Een Orvieto, een Frascati.