Salade tiède van rucola met gefrituurde Twentse bakbloedworst

Lauwwarme salade
pinit

Lauwwarme salade

Salade tiède van rucola met gefrituurde Twentse bakbloedworst

Difficulty: Beginner Prep Time 5 min Cook Time 5 min Total Time 10 minuten
Servings: 4

Description

Bakbloedworst combineert erg goed met Hollandse kost. Stamppotten bijvoorbeeld. Maar maak er een frisse lauwwarme salade mee en u zet een welhaast Franse culinaire creatie op tafel! 

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten

Keukenbenodigheden

Instructies

  1. Voorbereiding:

    • Was de rucola
  2. Snij de bakbloedworst in blokjes van ongeveer 2 cm (mirepoix)

    • Schil de pastinaak en snij hem in min of meer gelijkmatige stukken.
    • Kook deze in zout water gaar. Let op, de laatste minuten gaat dat sneller dan u denkt, in tegenstelling tot aardappel bijvoorbeeld
    • Giet ze af, laat ze grondig uitlekken en sla ze tot puree met een staafmixer
    • Waarschijnlijk heeft u geen extra vocht nodig. Mocht dat toch het geval zijn, kunt u wat warme melk toevoegen
    • Breng op smaak met zout, voeg op het laatst een klein klontje boter toe
    • Wrijf de puree door een dunne zeef met de bolle kant van een houten lepel
    Pijnboompitten roosteren
  3. Bereiding:

    • Frituur de bakbloedworst in olijfolie tot een knapperig korstje ontstaat.
    • Laat goed uitlekken op keukenpapier.
    • Maak de rucola aan met nieuwe olijfolie en wat peper uit de molen.
    • Dresseer hier de warme tot lauwe bakbloedworst overheen en garneer af met wat pijnboompitten en grof zeezout. Klaar!
  4. Wijntip:
    Een wit, niet al te pretentieus wijntje uit de Castelli Romani of daaromtrent zou onze voorkeur hebben. Een Orvieto, een Frascati.

    wijntip witte wijn
Keywords: bakbloedworst, sanguinaccio, Overijssel, Twente

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?