Print opties

Tiède de magret fumé et céleri rave

Lauwwarme salade van gerookte tamme-eendenborst en knolselderij

Cooking Method ,
Courses ,
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 10 min Total Time: 10 minuten
Servings 4
Beschrijving

Recept met een ster

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 360-400 grammen eendenfilet (gerookt)
  • selderiezoutse ham (naar smaak)
  • 3 eetlepels ganzenvet
  • Keukengerei:
  • Dunschiller
  • Koekenpan
  • Magnetron
Instructies
  1. Voorbereiding:

    Maak de selderijknol schoon en snij er met een dunschiller krullen vanaf

     

  2. Bestrooi deze met selderiezout en stoom ze in de magnetron gaar

     

  3. Trancheer de gerookte eendenfilet in plakjes van net geen halve centimeter

  4. Bereiding:

    • Smelt het ganzenvet en laat de  knolselderij even een licht kleurtje krijgen
    • Controleer op zout
    • Serveer
  5. Salade

    Wijntip:

    Een mooie rosé. Een Côtes de Duras, een Marcillac, een Tavel natuurlijk, maar ook een Luberon of een Gaillac.

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!