Print opties

Sabayon

Cooking Method
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Cook Time: 4 min Total Time: 4 minuten
Servings 6
Beschrijving

Zabaglione

Een prachtig dessert voor een vorstelijke afsluiting van uw culinaire avond. Sabayon. Ook wel op z’n Italiaans – Zabaglione. Gewoonweg heerlijk!!

Ingrediënten
  • 6 eetlepels suiker
  • 10 eetlepels witte wijn
  • 6 eidooiers
  • Keukengerei
  • Garde
  • Sabayonbol
  • Bain Marie
Instructions
    • Splits de eieren
    • Zet een sabayonbol (of een steelpan) in een grotere pan met water dat net onder de kook wordt gehouden (bain Marie).
    • Klop de dooiers met de suiker tot een luchtige en vrij bleke massa ontstaat.
    • Voeg de wijn toe.
    • Verwarm het geheel au bain marie onder voortdurend kloppen tot het geheel mooi schuimig en homogeen is.
    • Giet de sabayon in glazen of bakjes
    • Sabayon kunt u warm of koud serveren
Keywords: sabayon, kloppen, garde, bol

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!