Wokken met Surinaams-Hindoestaanse keuken
Een beetje uit de Surinaamse keuken, een beetje uit de keuken van Noord-Afrika, een beetje uit India. Alles tezamen een zeer smakelijke wokschotel die iedereen aan tafel zal bekoren.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Was de kouseband, snij de puntjes eraf en snij de slierten op in stukken van rond de 12 cm.
Schil de bataat...
...en snij deze in stukken van 2-3 cm.
Verdeel de merguez in stukken van 3 cm lengte.
Hak de ui fijn en...
...fruit deze in een scheut olie samen met de knoflook. Gebruik een wok.
Kruid het vlees met Garam Masala en zout.
Voeg het vlees toe aan de wok en leg de Madame Jeanette bovenop. Let op: als de Madame Jeanette openspringt zal het gerecht heel snel erg scherp worden. Hoe langer de Madame Jeanette in de wok is, des te scherper zal het geheel worden.
Schep het geheel een aantal keren goed om.
Voeg de in halve ringen gesneden puntpaprika toe en blijf scheppen.
Voeg de stukken merguez toe en blijf scheppen.
Nu mag de kouseband er ook bij.
Voeg de stukken bataat toe en blijf scheppen.
Verwijder nu de Madame Jeanette.
Giet een half glas water bij het mengsel.
Sluit af met een deksel, draai het fornuis laag en stoof op een laag pitje gedurende 15 minuten. Klaar!
Voeg een paar blaadjes verse bladselderij toe vlak voor u de borden serveert. Zie afbeelding.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!