Print opties

Rotkohle: rode kool op Duitse wijze

Choux rouge à l'allemande

Cooking Method , ,
Cuisine
Courses
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 2 uur Total Time: 2 uren 5 minuten
Servings 6
Beschrijving

Hét bijgerecht bij ganzenfilet (klik voor recept)

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 1 rodekool (kleine)
  • 50 grammen vet spek zonder zwoerd
  • 1 ui (groot)
  • 2 appels (goudreinette)
  • 2 kruidnagels
  • 8 jeneverbessen
  • rode wijnazijn (naar behoeven)
  • suiker (naar behoeven)
  • kaneel (naar behoeven)
  • zout (naar smaak)
  • 1 blaadje laurier
  • Keukengerei
  • Faitout
Instructies
  1. Bereiding:

    • Zet een grote pan water op en breng aan de kook.
    • Zodra het water kookt zout en 2 el. azijn toevoegen.
    • Snij ondertussen de rode kool flinterdun.
    • Kook de kool 15 minuten in een afgesloten pan.
    • Snij ondertussen de ui fijn, schil de appels en verwijder de klokhuizen.
    • Snij de appels daarna in dunne schijfjes.
    • Giet de kool af en bewaar 0,5l kookvocht.
    • Snij het vet spek in blokjes en smelt deze op het vuur in een grote pan.
    • Laat hierin de ui glazig worden
    • Voeg daarna ½ tl. zout, .½ tl. peper, de kruidnagels, de jeneverbessen en de laurier toe.
    • Laat langzaam doorgaren.
    • Voeg na een minuut of 5 de appelschijven toe en laat het geheel weer een minuut of 5 garen.
    • Nu kan de kool erbij, samen met 150-200 ml van het kookvocht.
    • Sluit de pan af en kook de kool 2 uur lang op matig vuur.
    • Voeg indien nodig af en toe wat kookvocht toe.
    • Na 2 uur kunt u de kool op smaak brengen met azijn, ± 2 el. suiker, zout, peper en kaneel. Klaar!
  2. Heerlijk bij gans. Klik voor recept.

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!