Niet weg te denken uit de Surinaams-Hindoestaanse keuken
Roti is eigenlijk gewoon het Hindische woord voor brood. Toch kennen wij de term beter als een gerecht, geserveerd met roti(platen), van die dunne deegpannenkoeken. Dat gerecht komt de Nederlandse cultuur binnen vanuit Suriname, en daar is het ontstaan door Hindoestaanse invloeden. Het gerecht roti bestaat in verschillende varianten. Dit is de variant met kip en masalakruiden. Voor dit recept hebben we (zie afbeeldingen) eens vegetarische kipvervanger gebruikt. Niet zo raar eigenlijk, want een groot gedeelte van de Hindoestanen is vegetariër. Maar kip masala kan natuurlijk minstens zo goed met "gewone" kip.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Voorbereiding:
Zet de ui op met wat olie en laat iets aanfruiten.
Voeg de kipstukjes toe en schroei lichtjes dicht.
Stort het vlees en de uien over in een andere, wat ruimere pan.
Voeg de kousenband toe en laat even bakken.
Doe nu de beetgare aardappel erbij.
Mocht het te droog worden, nog wat water of groentebouillon (klik voor recept) toevoegen.
Nog even laten pruttelen, op smaak brengen met zout en peper en klaar!
Zoals gezegd: serveer dit gerecht met de rotiplaten. U kunt ze kopen in de supermarkt maar zelf maken is natuurlijk veel leuker (zie recept).
Grapje zeker? Biertje natuurlijk! Liefst een Parbootje:)
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!