Print opties

Rote Grütze

Langzaam gegaarde rode vruchten uit Noord-Europa

Cooking Method , , ,
Courses
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 5 uur Rest Time: 1 uur Total Time: 6 uren 5 minuten
Servings 4
Beschrijving

Lekker Duits

In Noord-Duitsland heet het Rote Grütze. In Scandivië rødgrød (of iets dergelijks). Het is een nagerecht van allerlei rode vruchten met suiker, vruchtensap en bindmiddel. In Scandinavië eet men het veel met melk of dunne room, in Duitsland meer met vanillesaus. Echt lekker!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

 
Ingrediënten
  • 300 krieken (zure kersen)
  • 125 grammen zwarte bessen
  • 125 grammen rode bessen
  • 125 grammen bramen
  • 125 grammen blauwe bessen
  • 250 milliliters rodebessensap
  • 75 grammen suiker
  • 5 grammen vanillesuiker
  • 1 stukjes citroenschil
  • 1 eetlepels maïzena
  • Keukengerei:
  • Cocotte
  • Vershoudfolie
Instructies
    • Rits de vruchten en maak ze schoon
    • Verwijder de pitten van de krieken
    • Vermeng de maizena met een paar eetlepels koude bessensap
    • Doe de rest van het sap, de citroenschil, de suiker en de vanillesuiker in een pan en breng aan de kook
    • Voeg nu het maizenamengsel toe en lieer de saus (= laat binden) 2-3 minuten op laag vuur
    • Doe nu alle vruchten erbij en laat alles tot het kookpunt komen
    • Direct daarna van het vuur halen
    • Overgieten in een schaaltje 
    • Citroenschil verwijderen
    • Afdekken met huishoudfolie
    • Laten afkoelen
  1. Alles in een kom

    Serveer met crème Anglaise (klik voor recept) of met vanillevla. Klaar!

Keywords: fruit, vruchten, pap

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!