Rote Grütze
Langzaam gegaarde rode vruchten uit Noord-Europa

Langzaam gegaarde rode vruchten uit Noord-Europa

Rote Grütze
Description
Lekker Duits
In Noord-Duitsland heet het Rote Grütze. In Scandivië rødgrød (of iets dergelijks). Het is een nagerecht van allerlei rode vruchten met suiker, vruchtensap en bindmiddel. In Scandinavië eet men het veel met melk of dunne room, in Duitsland meer met vanillesaus. Echt lekker!
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
- Rits de vruchten en maak ze schoon
- Verwijder de pitten van de krieken
-
- Vermeng de maizena met een paar eetlepels koude bessensap
- Doe de rest van het sap, de citroenschil, de suiker en de vanillesuiker in een pan en breng aan de kook
-
- Voeg nu het maizenamengsel toe en lieer de saus (= laat binden) 2-3 minuten op laag vuur
- Doe nu alle vruchten erbij en laat alles tot het kookpunt komen
- Direct daarna van het vuur halen
- Overgieten in een schaaltje
- Citroenschil verwijderen
-
- Afdekken met huishoudfolie
- Laten afkoelen
-
Alles in een kom
Serveer met crème Anglaise (klik voor recept) of met vanillevla. Klaar!