Print opties

Roomboterbanketstaaf of -banketletter

Cooking Method ,
Difficulty Gemiddeld
Tijd
Prep Time: 10 min Cook Time: 35 min Rest Time: 1 uur Total Time: 1 uur 45 minuten
Beschrijving

Ooit zelf geprobeerd te maken?

Een staaf, een krans, een letter….wat maakt het uit? Als het maar lekker is! Gevonden in een oude kast van Chef Piet: Het originele recept!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 500 grammen amadelspijs (zie recept)
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels room
  • 150-200 grammen bladerdeeg (liefst van roomboter)
  • Keukengerei:
  • Bakpapier
  • Oven
  • Penseel
Instructies
  1. Voorbereiding:
    Zorg voor bladerdeeg met roomboter. Wel zo lekker.

    • Maak amandelspijs. Volg dit recept
    • Voeg daarna het ei en de room toe om het soepeler te maken
  2. Bereiding:

    • Rol het deeg uit en snij het op maat. U heeft een lap deeg van circa 60 x 10 cm nodig
    • Vorm van de amandelspijs een dikke worst en leg deze in het midden van de deeglap
    • Maak de rand van het deeg nat met een kwastje met wat water
    • Vouw het deeg rond de amandelspijs en druk de deegranden goed op elkaar aan
    • Leg de deegrol met de naad naar onderen op de bakplaat en vorm eventueel voorzichtig een letter

     

    • Klop het tweede ei los en voeg een 1 koffielepel water toe
    • Bestrijk hiermee de banketletter voor een mooi glanzend korstje (doreren)
  3. Heteluchtoven

    Bak het banket in ongeveer 35 minuten lichtbruin en gaar in het midden van de oven.

  4. U kunt nadat de letter is afgekoeld gebruikmaken van gekonfijte sinaasappelschil of bigarreau om de letter te versieren. Klaar! 

     

Keywords: sint, piet, snoep, banketletter, kerst

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!