Print opties

Risotto zucchine zucca carota

Risotto met courgette, pompoen en winterpeen

Difficulty Gevorderd
Tijd
Cook Time: 20 min Total Time: 20 minuten
Servings 4
Beschrijving

Ook als voor- of bijgerecht!

Ingrediënten
  • 300 grammen risottorijst (liefst carnaroli of vialone nano)
  • 500 milliliters brodo vegetale (groentenbouillon; zie recept)
  • 100 milliliters witte wijn
  • 1 zout en fijne peper (naar smaak)
  • 40 grammen roomboter
  • Parmezaanse kaas of Grana Padano (naar smaak)
  • 100 grammen pompoen
  • 100 grammen courgette
  • 100 grammen winterpeen
  • Keukengerei:
  • dunschiller (of Japanse schaaf)
Instructies
  1. Voorbereiding

    Maak een mooie brodo vegetale (groentebouillon) zoals aangegeven in ons aparte recept.

  2. Zoete aardappel op de Japanse schaaf

    Snij met een dunschiller of een Japanse schaaf dunne plakken van de groenten. 

    • Snij daarvan brede linten
    • Blancheer deze
  3. Snij een brunoise van de rest van de groenten en leg de rijst klaar

  4. Zet de brunoise aan met wat boter.

  5. Voeg de rijst toe en schep goed door elkaar.

  6. Deglaceer met de witte wijn.

    • Leng het mengsel aan met wat brodo vegetale zodat het net onder komt te staan en breng zachtjes aan de kook.
    • Wanneer de rijst bijna droogkookt, voegt u weer een beetje groentebouillon toe
    • Blijven herhalen tot een mooie smeuïge risotto met beetgare rijst is ontstaan
    • Roer als laatste de tweede helft van de boter door de risotto
    • Breng op smaak met zout en peper
  7. Gevlochten matje van geschaafde groenten
    • Vlecht een matje van de groentelinten om een mooie ondergrond op het bord te maken (zie aanwijzingen)
    • Laat er een klontje boter op smelten voor de glans
  8. Serveertip:
    • Leg daar de risotto op
    • Geef wat vlokken Parmezaanse kaas bij deze heerlijke risotto
    • Garneer af, eventueel, met een takje dille. Klaar!
Keywords: rijst, risotto, venkel

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!