Print opties

Risotto al brodo di pesce

Risotto van visbouillon

Cooking Method , , ,
Difficulty Gevorderd
Tijd
Cook Time: 20 min Total Time: 20 minuten
Servings 4
Beschrijving

Ook als voor- of bijgerecht!

Een mooie risotto die u zowel apart kunt serveren als garnituur bij tal van visgerechten zoals deze prachtige hele zalm "en papillotte" of visfilets "en papillotte" op de grill.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 500 milliliters visbouillon (zie recept)
  • 1 sjalot
  • 300 grammen risottorijst (liefst carnaroli of vialone nano)
  • 1/2 rode paprika
  • 100 milliliters droge witte wijn
  • citroensap (naar smaak)
  • olijfolie EV (naar behoeven)
  • 40 grammen roomboter
  • zout en fijne peper (naar smaak)
  • 4 toefjes zeekraal
  • Keukengerei:
  • Cocotte
Instructies
  1. Maak een mooie visbouillon (klik voor het recept)

  2. Voorbereiding

    Snij de rode paprika stoof deze op laag vuur met de fijn gesnipperde sjalot in wat olie, tot de sjalotsnippers doorzichtig worden.

  3. Voeg nu de rijst toe.

  4. Laat hem al roerend even op smaak komen. De rijst moet een klein beetje glazig worden aan de buitenkant.

  5. Voeg de wijn toe (deglaceren) en laat indampen tot de helft (reduceren).

  6. Nu langzaam laten koken, al roerend, en steeds een beetje visfumet toevoegen om de risotto smeuïg te houden, maar niet te nat.

  7. Als de rijst beetgaar is even een klontje ijskoude boter door de risotto roeren (mantecare). Nu kunt u hem op smaak brengen met wat zout (en eventueel peper) en een paar druppels citroensap. Klaar!

  8. SERVEERTIP

    Dompel wat zeekraal in kokend water en giet het na een minuutje af. Dit kan uw risotto prima vergezellen.

Keywords: rijst, risotto, vis

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!