Print opties

Risotto agli spinaci

Risotto met spinazie

Difficulty Gevorderd
Tijd
Cook Time: 20 min Total Time: 20 minuten
Servings 4
Beschrijving

Ook als voor- of bijgerecht!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 300 grammen risottorijst (liefst carnaroli of vialone nano)
  • 500 milliliters brodo vegetale (groentenbouillon; zie recept)
  • 200 grammen spinazie
  • 1 sjalot
  • 60 grammen roomboter
  • Parmezaanse kaas of Grana Padano (naar smaak)
  • zout en peper uit de molen (naar smaak)
  • Keukengerei:
  • Staafmixer (of Blender)
  • Faitout
  • Zeef
Instructies
  1. Voorbereiding

    Maak een mooie brodo vegetale (groentebouillon) zoals aangegeven in ons aparte recept

    • Voeg de spinazie eraan toe en laat deze 5 minuten koken
    • Verwijder daarna de spinazie met een zeef en laat goed uitlekken en afkoelen. Pureer de spinazie met een blender of staafmixer
  2. Smelt 20g boter in een ruime pan en zet hierin de zeer fijn gehakte sjalot aan totdat deze glazig wordt en ietsjes begint te kleuren.

  3. TOSTARE, SFUMARE E CUOCERE

    • Voeg de rijst toe
    • Laat deze even in de boter op zijn gemak komen terwijl u er zachtjes in roert
    • Blus af met een scheut groentebouillon en breng weer aan de kook
    • Al roerende laat u het vocht verdampen
    • Niet te droog laten worden, altijd smeuïg houden, zoals een risotto hoort te zijn
    • Herhaal dit proces, voeg iedere keer opnieuw wat bouillon toe en laat weer verdampen
  4. MANTECARE

    • Ongeveer na 10 minuten voegt u de gepureerde spinazie toe.
    • Blijf roeren en bouillon toevoegen tot de rijst “al dente” gaar is en de risotto mooi glad en glanzend is.
    • Voeg een klontje ijskoude boter toe en los dit al roerend op in de risotto.. Klaar!
  5. IMPIATTARE

    Serveer zodra het klaar is in voorverwarmde borden, Leg een stuk Parmezaanse kaas op tafel met een rasp, zodat iedereen zelf naar smaak wat kaas over deze risotto kan raspen.

  6. Serveertip:wijntip witte wijn

    WIJNTIP

    Een vederlichte witte wijn met niet al te veel hout, niet al te veel zuur, en zelfs niet al te veel neus. Deze risotto is zó subtiel van smaak dat een te stevige wijn meteen overheerst. Wij raden een Gavi aan.

Keywords: rijst, risotto, spinach, spinazie, epinard

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!